Våre vingårder

Domaine des Terres de Velle i det tradisjonelle franske mosaisk vinlandskapet i Burgund var der det unge ekteparet Sophie og Fabrice Laronze startet sin drøm for litt over 10 år siden. De har nå 3 barn og en enestående vingård i Cote de Beaune. På sine 6 hektar produser de 35 tusen flaske fordelt på 14 forskjellige viner.

Halv parten er fra de tradisjonelle druene Pinot Noir og mesteparten av resten er Chardonnay.

Cascina Montagnola er en mindre vingård sør-øst i Piemonte i Italia. Donatella Giannotti eier og driver gården etter at mannen Bruno døde i 2020 av Covid-19.. Hun har hjelp av b.a. Giovanni og Joseph til å lage utmerkede hvite og røde viner. Med de lokale og tradisjonsrike druesortene Corteze og Timorasso lager de spennende og karakteristiske hvitviner, men også de røde får meget god omtale i Italias «vinbibel» Gambero Rosso». Du finner mye mer her på deres hjemmeside: Hjemmeside: www.cascinamontagnola.com/en/

De fleste av Cascina Montagnolas viner.

Fratelli Revello drives nå av Enzo Revello sammen med sin familien.  De produserer hovedsakelig barolo, barbera og dolcetto viner i La Morra i Piemonte. Nabogården er Renoto Ratti, som fikk mye av æren for at kvaliteten på barolo hevet  rundt 1960, og vinen igjen kom på kartet. Barolo fikk en videre opptur i begynnelsen av 1980 årene, takket være bl.a. modernist og «vinguru» Elio Altare. Han har vært samarbeidspartner og mentor opp gjennom årene. Nå er det flere som mener at de er på høyde med læremesteren.

De driver også med gårdsturisme, og leier ut 4 rom i hyggelige omgivelser.

Mer på hjemmeside: http://www.revellofratelli.com/welcome_eng.lasso

               

Vaona er en vingård i Veneto distriktet i Italia som er kjent for bl.a. sine Amarone og Recioto viner. Gården ligger i hjertet av den historiske Valpolicella regionen. Det er nå sønnen Alberto som har overtatt driften etter forfedrene og han kombinerer gamle tradisjoner med ny kunnskap.

De bruker fremdeles de over 100 år gamle «la meticolositá» trehyllene til å tørke druene som blir brukt til de beste Amarone og Recioto vinene. Den naturlige tyngdekraften tas også i bruk slik at overdreven bruk av pumper og andre maskiner unngås og påvirker prosessen minst mulig. Men selvsagt er også moderne teknikker i bruk og deler av kjellerne er renovert i henhold til nye funksjonelle behov.

Hjemmeside: www.vaona.it/en/

 

Cantine Fratelli Bonelli ble grunnlagt av Anacleto Bonelli midt på 1940 tallet. Nå er det 3. generasjon med Elena i spissen som regjerer på vingården. Gården ligger i vindistriktet Emilia-Romagna, som grenser til de mer kjente områdene Piemonte og Veneto.

Hun holder tradisjonelle metoder i hevd, og økologisk tanker ligger til grunn for driften. Det forhindrer ikke at ny teknologi også er tatt i bruk for å produsere best mulig røde, hvite og musserende viner.

Blant annet produserer Bonelli vin med de lokale historiske druene Ortrugo og Malvasia di Candida, som bekrefter tradisjonen. Den spennende perlende rødvinen Gutturnio Vino Frizzante bekrefter nysgjerrighet og utvikling.

For mer info:    http://www.cantinebonelli.it/en/

Vincompaniet tester Bonellis viner på VinItaly 2018

En god samling med edel årgang i gammelt eikefat hos Bonelli.

Gammelt eikefat

Podere Salicutti ligger i nærheten av Montalcino, omtrent en og en halv times kjøretur fra Firenze. Gården består av elleve hektar land, og av disse er fire hektar vinmarker, en hektar olivenlund og omtrent tre hektar skog. I hjertet av eiendommen ligger det opprinnelige restaurerte gårdshuset. En ny tilknyttet bygning i samme stil ble reist i 1999.

Eichbauer-familien som eier gården, samarbeider med den tidligere eieren Francesco Leanza. Han overvåker personlig alt som har med vinfremstilling og vinkjelleren å gjøre.

Det var Franceso som produserte og lanserte de første godkjente økologiske vinene fra Montalchino, da han allerede i 1996 lanserte sine Rosso og Brunello fra Podere Salicutti.

Hjemmeside: https://poderesalicutti.it/en/the-estate/